Paluu kuntosalille

 


Se on tapahtunut melkein kaikille meille yhdessä tai toisessa vaiheessa. Otat ylimääräisen vapaapäivän levätä, mikä muuttuu viikoksi, sitten vietät 2 viikkoa kuntosalilta. Ennen kuin huomaatkaan, olet ollut poissa kuntosalilta paljon kauemmin kuin haluaisit myöntää.

Jos olet kuin useimmat treenaatjat, odotat innolla pääsyä takaisin kuntosalille ja pudottamana painoa ketodieetillä. Ehkä sinun on siirrettävä keräämääsi ei-toivottua painoa tai olet vain innokas palaamaan vahvistusjunaan. Kiertäminen takaisin ja yrittäminen jatkaa siitä, mihin jäit, on virhe. Se johtaa todennäköisesti turhautumiseen ja loukkaantumiseen.

Laskettu, kärsivällinen ja progressiivinen tapa palata kuntosalille voi auttaa sinua edistymään fantastisesti ja avaamaan mahdollisuuden pitkäaikaisiin voittoihin. Oikeiden saliohjelmien avulla opit aloittamaan harjoittelun, jotta voit palata kuntoon nopeasti ja vahingoittumatta.

Useiden kuukausien poissaolo kuntosalilta ilman pääsyä raskaisiin painoihin on vain huijaus tutkaan koko nosto-uran suuressa järjestelmässä. Joissakin suhteissa aika kuntosalin ulkopuolella on luonut mahdollisuuden parempaan voittoon.

Jos palaat aiempiin tottumuksiin ja rutiineihin, saavutat ja ylität edellisen parhaansa nopeasti. Tämän potentiaalin tunnistamiseksi on muutama tärkeä ymmärrettävä tekijä:

Kehosi on todennäköisesti vastaanottavaisempi normaalin harjoittelun vaikutuksille. AKA tekee voitoista helpompaa (väliaikaisesti)

Kynnys tehokkaan ärsykkeen tarjoamiseksi on myös matalampi AKA, voit saada enemmän vähemmän (väliaikaisesti)

Tarpeesi ja suvaitsevaisuutesi on pienempi kuin ennen

Kun aloitat takaisin kuntosalilla, lihasvauriot, väsymykset ja DOMS ovat tavallista suurempia

Loukkaantumisriski on hieman suurempi

Kaikki tämä tarkoittaa, että sukeltaminen takaisin täydelliseen harjoitteluun lomautuksen jälkeen ei ole fiksua. Sen sijaan sinun pitäisi vähitellen nostaa asioita. Tämä minimoi loukkaantumisriskisi ja maksimoi pitkäaikaiset voitot.

Vahinkoriskin arviointi

Onko sinulla lisääntynyt loukkaantumisriski lomautuksen jälkeen?

Ei ole paljon tietoa loukkaantumisriskistä palattuaan kuntosalille kuukausien poissaolon jälkeen. Paras neuvo, jonka voin antaa, on, että olettaen, että edellinen loukkaantumishistoriasi koskee parasta ennustajaamme, joka meillä on.

Joten, jos olet nuori, terve ja sinulla ei ole tähän mennessä ollut merkittäviä vammoja harjoitteluurallasi, riski on suhteellisen pieni.

Sanoisin, että useimmat nostimet ovat kunnossa ja loukkaantumisriski on hyvin pieni, kunhan he käyttävät jotain järkeä. Valitettavasti terve järki ei usein ole niin yleistä. Tässä on muutama liikuntavinkki, jonka avulla voit hallita paluuta kuntosalille pysyäksesi loukkaantumattomana ...

Toistonopeus ja liikealue (ROM)

Repin nopeus ja liikealue (ROM) ovat kaksi avaintekijää lihasten ja jänteiden loukkaantumisessa. Nopeiden toistojen suorittaminen lihaksen ollessa kuormitetun venytyksen alla aiheuttaa yleensä enemmän lihasvaurioita ja lihasvauriot korreloivat melko hyvin lihasjännitysten kanssa.

Jänteet altistuvat myös suurelle rasitukselle, kun ne venytetään kuormitettuna suurilla nopeuksilla. Tämä ei tarkoita sitä, että joudut tekemään erittäin hitaita osittaisia ​​toistoja, mutta sinun tulisi olla tietoinen siitä, että äärimmäisten alueiden ja räjähtävien toistojen jahtaaminen heti paluuharrastuksen aikana saattaa asettaa sinut loukkaantumaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hakukoneoptimoinnin perusteet